Aromatické kuracie kúsky v Cornflakes
Rýchly a veľmi jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia v chrumkavom obale. Toto je jeden z našich obľúbených spôsobov🙂
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg kuracie prsia kusy
- podľa potreby Cornflakes kukuričné lupienky
Na marinádu
- 200 ml jogurt biely
- 2 vajce
- 1 kôra z citróna
- 2 kl bazalka
- 1 kl mleté čierne korenie
- 2 kl soľ
- 3 strúčiky cesnak
- 2 pl olej
Najnovšie letáky
Postup
Pomiešame si jogurt, vajcia, postrúhaný cesnak, postrúhanú kôru, bazalku, soľ, čierne korenie a olej. Kuracie prsia pokrájame na hrubšie krátke plátky / kúsky. Mäso dáme do marinády, pomiešame a odložíme do chladničky. V chladničke to necháme stáť 1 noc. Kľudne môžete nechať aj 2-3 dni, a upiecť si mäso po trošky. Ak nemáte čas, kľudne môžete piecť aj skôr, ale treba počkať najmenej 3 hodiny.
Pred pečením mäso vyberieme z chladničky a dávame ho rovno do rozmrvených kukuričných lupienkov. Obalené vyprážame z oboch strán na strednom stupni. Ten čas úplne stačí na to, aby sa mäso prepieklo a zostalo šťavnaté😉👍 Kto chce, ten si namiesto kukuričných lupienkov môže mäso obaliť v strúhanke. Obidve chutia výborne!!!
Mäso chutí úžasne a je naozaj šťavnaté. Ak chcete si môžete polovicu vypražiť v conrflakes a polovicu zasa v strúhanke😊 Prílohu si už každý zvolí podľa chuti. U nás bola tentoraz ryža. Prajem dobrú chuť !
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.