Zdroj: Pixabay: ponce_photography
Autentický taliansky ricottový koláč
Tento tvarohový koláč zo syra ricotta namiesto bežného smotanového syra má v porovnaní s jeho americkým náprotivkom ľahší, výrazne taliansky nádych.
Ingrediencie
- 2 poháre Syra ricotta
- 1 cukru
- 6 Veľké vajcia
- 1 čajová lyžička Vanilkového extraktu
- 1 polievková lyžica čerstvej, jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 1⁄4 pohár múka
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 pohár Tučnej smotany
- 1 korpus
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 °C , malá rada znie: pred začatím miešania ingrediencií vždy predhrejte rúru, pretože tak získate dostatok času na dosiahnutie požadovanej teploty.
Vo veľkej miske zmiešajte syr ricotta s cukrom do hladka. Po zapracovaní cukru prejdite na drevenú lyžicu alebo stierku, kovové nástroje môžu niekedy spôsobiť, že syr bude mať mierne kovovú chuť.
Po jednom zašľahajte vajcia a dbajte na to, aby sa zmes po každom vajci dobre spojila. Nepridávajte všetky naraz, pretože sa tak ťažšie dosiahne hladká zmes.
Potom pridajte vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Citrónová kôra je tu kľúčovou zložkou, ktorá dodáva cheesecaku pravú taliansku chuť, a pre sviežejšiu chuť je vždy lepšie použiť čerstvú citrónovú kôru ako tú z fľaše.
Teraz opatrne vmiešajte hladkú múku a soľ. Nie je potrebné preosievať, len sa uistite, že v nej nie sú žiadne hrudky.
Vmiešajte hustú smotanu, ktorá pomôže tvarohovému koláču získať krémovú konzistenciu, byť bohatší a dodá mu nádych dekadencie.
Syrovú zmes nalejte do korpusu a pečte približne 1 hodinu alebo kým nie je hotová. Najlepšie to skontrolujete tak, že s plechom trochu zažonglujete, mal by sa skôr hýbať ako jeden celok, než sa vlniť.
Pred krájaním ho nechajte úplne vychladnúť, pretože ricotta cheesecake môže byť za tepla dosť mäkký a po vychladnutí stuhne.