Zdroj: Canva
Babgulyás recept
Babgulyás recept fazuľová polievka
Ingrediencie
- fazuľa purpurová veľká suchá
- fazuľa strakatá suchá
- bravčove koleno údené
- 1 ks petržlen
- 1 ks mrkva
- 2 ks Cibuľa
- 1 ks paradajka
- 1 ks klobása údená
- 4 ks zemiak
- 10 strúčikov cesnak
- 2 pl hladká múka
- 1 pl paprika červená mletá sladká
- 2 ks feferónka
- chilli paprička
- majoránka
- štiplavá paprika
- 2 ks bobkový list
- olej
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.
Na druhý deň si nakrájame cibuľu na drobno, dáme do hrnca na rozpálený olej, po chvíľke pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen a na drobno nakrájanú polovicu cesnaku.
Keď je cibuľa do sklovita, pridáme namočené fazule aj s vodou v ktorej boli.
Pridáme bobkový list a očistené koleno a necháme pomaličky variť cca dve hodiny. Zalejeme vodou až po vrch.
Po uvarení koleno vyberieme a nakrájame na drobno. Do hrnca pridáme aj 2 chilli papričky a nakrájané zemiaky.
Keď sú zemiaky uvarené, tak si na oleji z múky a sladkej papriky spravíme zápražku, hotovú zalejeme studenou vodou. Vylejeme zápražku do hrnca, pridáme paradajku nakrájanú na úplne malé kúsky.
Pridáme majoránku, zvyšný cesnak a na sucho opečené kolieska dobrej klobásy. Necháme ešte chvíľu povariť. Podávame s chlebom, dobrú chuť !