Zdroj: Pixabay
Babičkin autentický teľací rezeň v pečive
Teľací rezeň, obľúbený v rakúskej kuchyni, je skutočným kulinárskym zážitkom. Je jemný, chrumkavý a lahodný! Tento klasický pokrm sa tradične pripravuje z mäkčených plátkov teľacieho mäsa, ktoré sa obalia v múke, vajci a strúhanke a potom sa vyprážajú dozlatista. Najlepšie si ho vychutnáte priamo z panvice, kým má ešte tú návykovú chrumkavú štruktúru.
Ingrediencie
- 4 Teľacie rezne
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄2 pohár múka
- 2 Vajcia, rozšľahané
- 1 pohár strúhanka
- Repkový alebo rastlinný olej na vyprážanie
- Plátky citróna na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Teľacie kotlety najprv z oboch strán osolíme a okoreníme.
Pripravte tri plytké misy. Do prvej z nich nasypte múku. Do druhej rozšľahajte vajcia. Do tretej misky pridajte strúhanku.
Každý kúsok teľacieho mäsa najprv obalte v múke, pričom sa uistite, že ste vytriasli prebytočnú múku. Potom ho ponorte do rozšľahaného vajíčka, aby bolo úplne pokryté. Nakoniec ho ponorte do strúhanky a jemne pritlačte, aby sa naň dobre prilepila vrstva.
Tento postup opakujte, kým nie sú všetky kúsky teľacieho mäsa dobre obalené.
Rozpáľte panvicu s olejom na strednom ohni.
Teľacie kotlety smažte z oboch strán dozlatista, čo by malo trvať asi 3-4 minúty z každej strany.
Po skončení vyprážania ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich vytiahol prebytočný olej.
Pri podávaní ich položte na tanier a vytlačte na ne čerstvú citrónovú šťavu.