REKLAMA
Babičkin marhuľový koláč

Babičkin marhuľový koláč

Marhuľový koláč s tvarohom a posýpkou je ten najvďačnejší koláč, ktorý môžete pripraviť z čerstvých marhúľ. Hotové leto na tanieri.

REKLAMA
TOP letné koláče: Výber skvelých receptov s ovocím a sviežimi plnkami

Recept nájdeš v tomto článku

TOP letné koláče: Výber skvelých receptov s ovocím a sviežimi plnkami

Ingrediencie

porcií
20

Kvások

  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 60 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • štipka soli Pridané do

K vypracovaniu cesta

  • 12 kg múka Pridané do
  • 2 veľké vajcia Pridané do
  • 60 g maslo Pridané do
  • 60 ml mlieko Pridané do

Náplň

  • 12 kg marhule Pridané do
  • 250 g syr cottage cheese Pridané do
  • 2 Balíky vanilkový cukor Pridané do
  • 1 vajce Pridané do

Posýpka

  • maslo Pridané do
  • kryštálový cukor Pridané do
  • hrubá múka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Do vlažného mlieka rozdrobte polovicu kocky čerstvého droždia. Pridajte cukor, múku, štipku soli a zamiešajte. Zakryte čistou utierkou a nechajte vzísť kvások na teplom mieste.

2. Krok

Po 10 minútach by mal kvások optimálne nakysnúť. Do veľkej misy vysypte preosiatu múku. Do stredu prilejte kvások, zvyšné mlieko, vajcia a roztopené maslo. Vareškou s dierkou uprostred vypracujte hladké a nelepivé cesto. Cesto by sa nemalo lepiť na steny misy. Opäť prikryte čistou utierkou a nechajte podkysnúť na teplom mieste 30-45 minút.

3. Krok

Medzitým si očistite a vykôstkujte marhule. Nakrájajte ich na mesiačiky alebo len na polovice.

4. Krok

V miske zmiešajte tvaroh s vajíčkom a vanilkovými cukrami. Ja už kryštálový cukor nepridávam, ale pre väčšiu sladkosť môžete pridať.

5. Krok

Vykysnuté cesto preložte na vymastený a múkou vysypaný plech. (Môžete použiť aj papier na pečenie.) Cesto uhlaďte na celý povrh plechu. Mne sa osvedčilo si namočiť varešku do vody a pomaly uhládzať až k okrajom.

6. Krok

Na cesto dajte najskôr vrstvu tvarohu a potom poukladajte marhule tesne vedľa seba. Poslednou vrstvou je posýpka, ktorú robím z múky, masla a cukru v rovnakom pomere. Zasypte ňou celý povrch koláča. Pečieme 30-45 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200°C. Koláč je hotový, keď má zlatohnedé okraje.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov