Zdroj: FB: Varenie je radosť
Babičkin zemiakový šalát
Recept na výborný zemiakový šalát ako od babičky, ktorý sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu.
Ingrediencie
- 5 kus zemiakov
- 3 kus mrkvy
- 2 kus petržleny
- 1 plátok zeleru
- 3 kus kyslé sterilizované uhorky
- 3 hrste mrazeného hrášku
- 5 kus varených vajec
- 2 kus šalotky
- 2 čl dijonskej horčice
- 4 pl Majonézy
- 2 pl pochúťkovej smotany
- soľ
- čierne korenie
- nálev z kyslých sterilizovaných uhoriek
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ideálne večer predtým. Koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen a zeler) nakrájame na kocky a tiež uvaríme večer predtým. Na noc ich uložíme do chladničky.
Uvarené zemiaky nakrájame nožom na kocky a pridáme k ním koreňovú zeleninu.
Následne pridáme uhorky a šalotku nakrájanú nadrobno.
Mrazený hrášok dáme na 2 minúty do horúcej vody.
Zemiakový šalát dochutíme soľou a čiernym korením a všetko spolu premiešame.
V inej miske zmiešame majonézu, dijónsku horčicu, pochúťkovú smotanu a trochu nálevu z kyslých nakladaných uhoriek.
Túto zmes pridáme k zemiakom a rukou všetko jemne premiešame.
Na záver pridáme uvarené vajíčka nakrájané na drobno a opäť rukou jemne premiešame.
Šalát ozdobíme rozkrojeným vareným vajíčkom.
Najlepšie chutí na druhý deň.