REKLAMA
Babičkina krúpková polievka
Bez múky, dietnejšia verzia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks cibuľa malá
- 140 g brav stehno
- 40 g krúpy malé
- 1100 ml voda
- 350 g zemiak
- 70 g mrkva
- 50 g petržlen
- 10 ml olioleja
- 15 g horčica
- soľ
- drvená rasca
- údená mletá červená paprika
- majoránka
- vegeta
- polevkové korenie magi
- čierne ml korenie
- 2 strúčky cesnaku
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na kvapke oleja podusíme cibuľu.
2. Krok
Pridáme mäso na drobné kocky nakrájané a podusíme chvíľu.
3. Krok
Pridáme premyté krúpy,soľ ,kmín,korenie zalejeme trochou vody a varíme pokiaľ nezmäknú.
4. Krok
Do druhého hrnca si dáme variť asi polku zemiakov,mrkvu a petržlenu,,varíme do mäkka a rozmixujeme,vznikne riedka kaša ktorú prilejeme do hrnca s krúpami a mäsom,toto nám polievku zahustí.
5. Krok
Pridáme zbytok zemiakov nakrájaných tiež na malé kocky ,zbytok vody,rozpučený cesnak ,horčicu a polievku dochutíme.Varime kým zemiaky nie sú mäkké. Nakoniec pridáme podľa chuti majoránku a dochutíme koreninami podľa svojej chuti.