Bábovka perniková
Trošku diétna ale chutila,,😉
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 100 ml mlieka
- 80 g masla
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g mandľová múka
- 7 g kypr prášku s vinným kameňom
- 9 g perníkového korenia
- 50 g sušených brusníc
- rumová príchuť
- čokoládu na varenie
- voda
- 100 g trstinový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky dáme sušené brusnice a zalejeme troškou vody s rumovou príchuťou, alebo tuzemským umom,ja som nemala tak postačila rumová príchuť.
V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme mlieko,vlažné roztopené maslo a opäť prešľaháme.
Do žĺtkovej zmesi vsypeme suché ingrediencie – špaldovú a mandľovú múku zmiešané s kypriacim práškom,perníkovým korením a premiešame.
Pridáme namočené brusnice .
Na záver do cesta po lyžiciach pridávame sneh z bielkov a zakaždým jemne premiešame.
Nadýchané cesto vylejeme do formy na bábovku, ktorú sme si predtým vymastili maslom a vysypali múkou aj mandľovou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 40 minút.
Hotovú bábovku vytiahneme z rúry necháme chvíľku oddýchnuť a po 2-3 minútach ju opatrne vyklopíme z formy na podnos.
Po vychladnutí polejeme bábovku čokoládovou polevou (do polevy môžete pridať trochu perníkového korenia alebo škorice, čím znásobíte chuť perníkovej bábovky) a ozdobíme podľa seba ako sa nám páči.
Dobrú chuť prajem 😊