REKLAMA
Bábovka s lieskovcami
Recept aj pre začínajúce gazdinky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 200 gcukor kryštálový
- 6 ks vajcia
- 100 ml minerálka perlivá
- 100 ml olej
- 1 vanilka cukor
- 200 g polohrubá múka
- 1 prášok do pečiva
- 2 pl kakao
- 1 Hŕstka pražené lieskovce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, minerálku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko spolu vymiešame do hladka. Následne k hmote zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
2. Krok
Hotové cesto rozdelíme na dve časti. Jednu necháme svetlú (1/3) a do druhej (2/3) vmiešame kakao.
3. Krok
Cesto nalejeme do silikónovej formy na bábovku, pridáme opražené lieskovce a dáme piecť na 180 °C na 50 minút. Hotovú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.