Zdroj: Sandra Backwinkel from Getty Images
Bábovka z vaječného likéru
Tento recept na bábovku z vaječného likéru je jednoduchý. Je to skvelý spôsob, ako spojiť chute vaječného likéru a klasického pečiva. Je lahodný, vláčny a sladký - jednoducho perfektný na akúkoľvek príležitosť.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g múka
- 1 kus kypriaci prášok
- 4 kus vajce
- 200 g cukor
- 200 ml vaječný likér
- 100 g maslo
Trenie
- 2 Lyžice Vaječný likér
Ostatné:
- Biela čokoláda na zdobenie (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov C a vymažte a vysypte múkou formu na bábovku.
V mise vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Postupne pridávajte vajcia a ďalej šľahajte.
Pomaly pridajte vajíčkový likér a premiešajte.
Zmiešajte múku s kypriacim práškom a postupne ju pridávajte do zmesi. Miešajte, kým nezískate hladké cesto.
Cesto vložte do pripravenej formy a pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým nie je bábovka prepečená.
Vyberte bábovku z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potrite ju vaječným likérom a nechajte ho vsiaknuť.
Bábovka je pripravená na podávanie!