REKLAMA

Zdroj: Sandra Backwinkel from Getty Images

Bábovka z vaječného likéru

Tento recept na bábovku z vaječného likéru je jednoduchý. Je to skvelý spôsob, ako spojiť chute vaječného likéru a klasického pečiva. Je lahodný, vláčny a sladký - jednoducho perfektný na akúkoľvek príležitosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 250 g múka Pridané do
  • 1 kus kypriaci prášok Pridané do
  • 4 kus vajce Pridané do
  • 200 g cukor Pridané do
  • 200 ml vaječný likér Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do

Trenie

  • 2 Lyžice Vaječný likér Pridané do

Ostatné:

  • Biela čokoláda na zdobenie (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov C a vymažte a vysypte múkou formu na bábovku.

2. Krok

V mise vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Postupne pridávajte vajcia a ďalej šľahajte.

3. Krok

Pomaly pridajte vajíčkový likér a premiešajte.

4. Krok

Zmiešajte múku s kypriacim práškom a postupne ju pridávajte do zmesi. Miešajte, kým nezískate hladké cesto.

5. Krok

Cesto vložte do pripravenej formy a pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým nie je bábovka prepečená.

6. Krok

Vyberte bábovku z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potrite ju vaječným likérom a nechajte ho vsiaknuť.

7. Krok

Bábovka je pripravená na podávanie!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov