REKLAMA
Baklažánová nátierka na hrianky
Recept na zdravú a chutnú baklažánovú nátierku na hrianky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks baklažány
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šálka orechov
- 1⁄4 šálky extra panenského olivového oleja
- šťava z polovice citróna
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
2. Krok
Baklažány prepichnite vidličkou a vložte ich do rúry na pečenie po dobu 45 minút.
3. Krok
Po upečení nechajte baklažán vychladnúť, potom ho rozrežte na polovicu a vydlabte vnútro do misky.
4. Krok
Pridajte k nemu strúčiky cesnaku, orechy, olivový olej, citrónovú šťavu a korenie.
5. Krok
Všetky ingrediencie rozmixujte mixérom, kým nezískate požadovanú textúru nátierky.
6. Krok
Nátierku podávajte s hriankami.