Banánová strecha
Jeden klasický recept, ktorý iste mnohí poznajú. No určite neomrzí a pochutná si na ňom celá rodina. Skvelý nepečený dezert.
Ingrediencie
Základ
- 18 ks tmavých bebe keksov
- 18 ks svetlých bebe keksov približne jeden a pol banánu
Plnka
- 250 g jemného tvarohu
- 140 g skyru gréckeho jogurtu
- 20 g vanilkového proteínu alebo sladidlo
- 20 g Med
- 1 alebo banány podľa veľkosti
Poleva
- 50 g Horká čokoláda
- mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na podložku si rozložíme alobal (odporúčam 2 vrstvy).
Plnku si pripravíme zmiešaním tvarohu, skyru, proteínu a medu.
Na alobal urobíme jeden rad svetlých bebe keksov (6ks), vedľa rad tmavých (6ks), a vedľa opäť rad svetlých.
Bebe kekse potrieme tenšou vrstvou krému a navrch poukladáme bebe kekse, no tentokrát v opačnom poradí. Na rad svetlých dáme tmavé a na rad tmavých svetlé.
Na tieto sušienky nanesieme zvyšnú plnku. To stredného radu položíme banán. Pomocou alobalu zdvihneme kekse z jednej aj druhej strany a spojíme na vrchu. Vytvoríme strechu. Takto zabalené v alobale dáme aspoň na 15 minút do chladničky.
Pripravíme si polevu roztopením čokolády s mliekom. Mlieko použijeme podľa konzistencie (1-2PL). Pripravenú banánovú strechu vyberieme z chladničky, odkryjeme alobal z bokov a polejeme čokoládou. Takto pripravené odložíme do chladničky, ideálne na noc. 😊