REKLAMA
Batátové hranolky
Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 2 kus väčšie batáty
- 4 Lyžice olivový olej
- 2 Lyžice kukuričný škrob
- 2 lyžičky mletá červená paprika
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 1 lyžička cesnakový prášok
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.
2. Krok
Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.
3. Krok
Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.
4. Krok
Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.
5. Krok
Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme.
6. Krok
Dobrú chuť.