Batátový cheesecake s belgickou čokoládou
V spolupráci s @lavas_zdravychlieb sme si pre Vás pripravili túto sladkú maškrtu v zdravšej verzii. Klasický korpus zo sušienok sme vymenili za špaldový škoricový lavaš, ktorý ho dokonale nahradil. Hneď mám pocit, že si môžem dať minimálne dva kúsky 😜
Ingrediencie
Budeme potrebovať
- 1 plát špaldového škoricového lavaša od lavas_zdravychlieb
- 500 g mascarpone
- 250 g tvaroh jemný
- 1 vajce
- 3 pl orieškového masla
- 1 pl špaldová hladká múka
- 50 g kokosového cukru
- 150 g batátového pyré bez soli
- 1 čl vanilkovej pasty od vanilkovyobchod.cz
- 30 g bielej belgickej čokolády
Poleva
- menšia hrsť belgickej mliečnej čokolády
- plnotučné mlieko
Najnovšie letáky
Postup
Začíname lavašom. Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 20cm. Vystrihneme si 2 totožné kruhy s priemerom 22cm, “korpus” by mal pripomínať klasický sušienkový, do ktorého nalejeme plnku. Aby bol korpus vláčny, potrieme ho orieškovým maslom (cca 1,5 PL). Korpus pečieme 10min/180. Plnku si pripravíme z mascarpone, tvarohu, orieškového masla, cukru, vanilkovej pasty, bielej čokolády, vajíčka, batátového pyré a múky. Suroviny si zľahka rozmixujeme a vylejeme na pripravený, vopred upečený korpus. Cheesecake pečieme 55/150. Je dôležité ho nechať odležať v chladničke cez noc. Na druhý deň pripravíme polevu a ozdobujeme podľa vlastnej fantázie a chuti. Pripravíte si ho aj Vy? Nám veľmi chutil ☺️
Tieto koláčiky od teba ... TOP