REKLAMA
Beef Wellington

Beef Wellington

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks hovädzia sviečkovica Pridané do
  • 1 ks lístkové cesto Pridané do
  • 3 pl dijonská horčica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 balenie šunka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Hovädziu sviečkovú osolíme a okoreníme. Na kvapke olivového oleja ju zatiahneme na panvici (cca. 4 minúty z každej strany). My sme mali väčší kus sviečkovice a chceli sme dosiahnuť medium. Mäsko preložíme na drevenú dosku a po vychladnutí ho natrieme horčičou.

Beef Wellington - krok prípravy 1
2. Krok

Medzi tým si na panvici na cibuľke alebo šalotke orestujeme hríby, pridáme trošku soli a korenia a restujeme, kým sa z nich neodparí všetka voda (farebne budú až do siva-čierna). Potom ich premelieme v sekáčiku.

Beef Wellington - krok prípravy 1
3. Krok

Na potravinársku fóliu umiestnime proscuitto, pridáme vrstvu hríbov a do stredu uložíme mäsko. Zrolujeme celé na valec. Vložíme do chladničky na 10 - 15 minút.

Beef Wellington - krok prípravy 1
4. Krok

Potom ho položíme do stredu lístkového cesta a zabalíme ho doň. Boky zatlačíme dnu, na vrchu môžeme nožom vytvoriť vzory. Potrieme vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým lístkové cesto nezhnedne a kým mäsko nedosiahne ideálnu teplotu (najlepšie je používať teplomer, pre medium je to 60 stupňov). Trvalo to približne 30 min.

Beef Wellington - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov