Beef Wellington
Ingrediencie
- 1 ks hovädzia sviečkovica
- 1 ks lístkové cesto
- 3 pl dijonská horčica
- soľ
- 1 balenie šunka
- 1 vajce
Najnovšie letáky
Postup
Hovädziu sviečkovú osolíme a okoreníme. Na kvapke olivového oleja ju zatiahneme na panvici (cca. 4 minúty z každej strany). My sme mali väčší kus sviečkovice a chceli sme dosiahnuť medium. Mäsko preložíme na drevenú dosku a po vychladnutí ho natrieme horčičou.
Medzi tým si na panvici na cibuľke alebo šalotke orestujeme hríby, pridáme trošku soli a korenia a restujeme, kým sa z nich neodparí všetka voda (farebne budú až do siva-čierna). Potom ich premelieme v sekáčiku.
Na potravinársku fóliu umiestnime proscuitto, pridáme vrstvu hríbov a do stredu uložíme mäsko. Zrolujeme celé na valec. Vložíme do chladničky na 10 - 15 minút.
Potom ho položíme do stredu lístkového cesta a zabalíme ho doň. Boky zatlačíme dnu, na vrchu môžeme nožom vytvoriť vzory. Potrieme vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým lístkové cesto nezhnedne a kým mäsko nedosiahne ideálnu teplotu (najlepšie je používať teplomer, pre medium je to 60 stupňov). Trvalo to približne 30 min.