Benediktínske vajíčka "Eggs Benedict"
Skvelý recept pre špeciálne raňajky, ktoré sú vhodné aj na brunch. Ak máš chvíľu viac času na prípravu raňajok, určite vyskúšaj.
Ingrediencie
Holandská omáčka
- 4 ks vajíčkové žĺtko
- 2 čl citrónová šťava
- 0.3 čl soľ
- 0.3 čl cukor
- 125 g maslo
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
Vajíčka a zvyšok
- ocot
- slanina
- 2 ks väčších vajec
- maslo
- anglický muffin
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si holandskú omáčku. Nachystáme si vodný kúpeľ a pridáme žĺtka, citrónovú šťavu, soľ a cukor. Dávame pozor na teplotu, aby sa z vajíčok nestala praženica :) Šľaháme, kým hmota nezhustne.
Maslo nakrájame na 8 kociek. Pridáme kocku masla a miešame, až kým sa neroztopí. Opakujeme s každou kockou masla.
Pripravíme si stratené vajíčka. Zovrieme vodu a pridáme trochu octu. Vajíčko si praskneme napr. v menšej miske.
V hrnci urobíme vodný vír a pridáme vajíčko. Varíme zhruba 3-4 minúty. Medzičasom opečieme slaninku.
Na opečený chlebík (žemľu) pridáme trochu masla, opraženú slaninku, vajíčko a na vrch nalejeme holandskú omáčku. V ideálnom prípade použijeme tzv. Engslish muffins - tie sa ale ťažko zháňajú.
Môžeme dozdobiť červenou paprikou, prípadne jarnou cibuľkou alebo čímkoľvek iným.
Verím, že si raňajky vychutnáte. Dobrú chuť.