Zdroj: NoirChocolate from Getty Images
Bezlepková maková torta
Recept na výbornú bezlepkovú makovú tortu s mascarpone.
Ingrediencie
Cesto:
- 320 g makovej masy
- 120 g sladkého kondenzovaného mlieka
- 6 kus vaječných bielkov
- 250 g práškový cukor
- 220 g mandľová múka
- 80 g masla
- štipka soli
- 1 kl kypriaceho prášku
Plnka:
- 1500 g mascarpone
- 100 g tvaroh jemný
- 25 g trstinového cukru
- 1⁄2 kus citrónová šťava
- džem
Najnovšie letáky
Postup
Bielka vychladnite na izbovú teplotu a potom ich vyšľahajte s pridaním štipky soli do tuhého snehu.
Do misy vložte maslo, práškový cukor, kondenzované mlieko a makovú masu, a zmiešajte do hladka. Dôležité je, aby všetky ingrediencie boli rovnakej teploty.
Mandľovú múku zmiešajte s kypriacim práškom a potom ju pridávajte do zmesi s makom.
Na záver, jemne vmiešajte vaječné bielka do makovej zmesi.
Cesto vložte do tortovej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 40 minút, alebo kým vrch nie je pevne zlatohnedý.
Po upečení nechajte tortu vychladnúť a prerežte ju na polovicu.
Korpusy natrite džemom a mascarpone plnkou.
V miske zmiešame mascarpone s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou.