REKLAMA

Zdroj: NoirChocolate from Getty Images

Bezlepková maková torta

Recept na výbornú bezlepkovú makovú tortu s mascarpone.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto:

  • 320 g makovej masy Pridané do
  • 120 g sladkého kondenzovaného mlieka Pridané do
  • 6 kus vaječných bielkov Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 220 g mandľová múka Pridané do
  • 80 g masla Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 1 kl kypriaceho prášku Pridané do

Plnka:

  • 1500 g mascarpone Pridané do
  • 100 g tvaroh jemný Pridané do
  • 25 g trstinového cukru Pridané do
  • 12 kus citrónová šťava Pridané do
  • džem Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bielka vychladnite na izbovú teplotu a potom ich vyšľahajte s pridaním štipky soli do tuhého snehu.

2. Krok

Do misy vložte maslo, práškový cukor, kondenzované mlieko a makovú masu, a zmiešajte do hladka. Dôležité je, aby všetky ingrediencie boli rovnakej teploty.

3. Krok

Mandľovú múku zmiešajte s kypriacim práškom a potom ju pridávajte do zmesi s makom.

4. Krok

Na záver, jemne vmiešajte vaječné bielka do makovej zmesi.

5. Krok

Cesto vložte do tortovej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 40 minút, alebo kým vrch nie je pevne zlatohnedý.

6. Krok

Po upečení nechajte tortu vychladnúť a prerežte ju na polovicu.

7. Krok

Korpusy natrite džemom a mascarpone plnkou.

8. Krok

V miske zmiešame mascarpone s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov