REKLAMA
Zdroj: FB: Bezlepkový ŽIVOT
Bezlepkové bryndzové halušky
Halušky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z bryndze a zemiakov. Táto verzia je vhodná pre ľudí so celiakiou, pretože namiesto pšenice používame bezlepkovú múku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Halušky
- 600 g zemiaky
- 200 g bezlepková múka
- 1 kus veľké vajce
- 1⁄2 čl soľ
Bryndzová omáčka
- 250 g bryndza
- 100 ml smotana na varenie
Podávanie
- 200 g slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripravte si ingrediencie. Nastrúhajte zemiaky, rozmixujte bryndzu so smotanou na hladkú omáčku, nakrájajte slaninu na malé kúsky.
2. Krok
Zmiešajte nastrúhané zemiaky, bezlepkovú múku, vajce a soľ v miske do konzistencie cesta.
3. Krok
Varte halušky v slanej vriacej vode. Keď vplávajú, sú hotové.
4. Krok
Na panvici opečte slaninu do chrumkava.
5. Krok
Halušky zlejte, premiešajte s bryndzovou omáčkou a podávajte s opečenou slaninou.