REKLAMA

Zdroj: FB: Bezlepkový ŽIVOT

Bezlepkové bryndzové halušky

Halušky sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z bryndze a zemiakov. Táto verzia je vhodná pre ľudí so celiakiou, pretože namiesto pšenice používame bezlepkovú múku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Halušky

  • 600 g zemiaky Pridané do
  • 200 g bezlepková múka Pridané do
  • 1 kus veľké vajce Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do

Bryndzová omáčka

  • 250 g bryndza Pridané do
  • 100 ml smotana na varenie Pridané do

Podávanie

  • 200 g slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravte si ingrediencie. Nastrúhajte zemiaky, rozmixujte bryndzu so smotanou na hladkú omáčku, nakrájajte slaninu na malé kúsky.

2. Krok

Zmiešajte nastrúhané zemiaky, bezlepkovú múku, vajce a soľ v miske do konzistencie cesta.

3. Krok

Varte halušky v slanej vriacej vode. Keď vplávajú, sú hotové.

4. Krok

Na panvici opečte slaninu do chrumkava.

5. Krok

Halušky zlejte, premiešajte s bryndzovou omáčkou a podávajte s opečenou slaninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov