REKLAMA
Bezlepkové halušky ako príloha
Recept na bezlepkové halušky, ktoré môžete použiť ako prílohu k hlavnému jedlu alebo do polievky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g bezlepkovej múky
- 2 ks vajcia
- štipka soli
- 200 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Múku nasypeme do misky a pridáme do nej kúsok soli. Voda by mala byť vlažná, nie studená.
2. Krok
Následne pridáme vajcia a vodu.
3. Krok
Zmes začneme dôkladne miesiť. Ak sa cesto príliš lepí, pridaj viac múky.
4. Krok
Keď máme cesto hotové, pomocou haluškára hádžeme halušky do vriacej osolenej vody.
5. Krok
Halušky varte približne 7 – 10 minút.
6. Krok
Hotové halušky scedíme.