REKLAMA
Zdroj: Pexels from Pixabay
Bezlepkové jogurtové muffiny
Fantastické bezlepkové jogurtové muffiny, ktoré si vychutnajú najmä tí, ktorí majú intoleranciu na lepok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 200 g bezlepkovej múky
- 2 čl Prášku do pečiva
- štipka soli
- 120 g cukru
- 2 kus vajce
- 200 ml jogurtu
- 50 ml rastlinného oleja
- 1 čl vanilkového extraktu
- 100 g čokoládových kúskov
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame bezlepkovú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
2. Krok
V druhej miske vyšľaháme vajíčka s jogurtom, olejom a vanilkovým extraktom.
3. Krok
Suché suroviny pridávame k mokrým a všetko dôkladne premiešame. Na záver pridáme čokoládové kúsky.
4. Krok
Cesto rozdelíme do formičiek na muffiny (asi na 2/3 výšky formičky, aby mali muffiny miesto na nárast) a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov C asi 20-25 minút.
5. Krok
Po vytiahnutí z rúry necháme muffiny vychladnúť a potom ich môžeme vybrať z foriem.