Zdroj: AGfoto from Getty Images
Bezlepkové linecké kolieska
Tradičné linecké kolieska v bezlepkovej verzii, ktoré si môžu dopriať aj tí, ktorí majú intoleranciu na lepok.
Ingrediencie
- 150 g bezlepkovej múky
- 50 g mletých mandlí
- 100 g práškový cukor
- 120 g masla
- 1 kus vajce
- štipka soli
- marmeláda
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešajte bezlepkovú múku, mleté mandle, práškový cukor a štipku soli. Pridajte maslo, ktoré má izbovú teplotu a vajce. Potom všetko dôkladne premiešajte.
Vypracujte hladké cesto (ak sa lepí, pridajte trochu múky). Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho v chladničke aspoň 1 hodinu odpočívať.
Potom rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Vykrájajte kolieska - polovicu s dierkou uprostred.
Uložte kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte ich do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte 10 až 12 minút, alebo kým nezačnú byť okraje koliesok zlatohnedé.
Keď sú kolieska vychladnuté, namažte ich marmeládou a spojte vždy jedno celé a jedno s dierou. Potom posypte práškovým cukrom.