REKLAMA
Zdroj: fotokris from Getty Images
Bezlepkové medovníky
Recept na chutné bezlepkové, vianočné medovníky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 300 g bezlepkovej múky
- 100 g hnedého cukru
- 4 lyžičky Med
- 1 kus vajce
- 1⁄2 lyžičky Čajové Sódy bikarbóny
- 1 čl korenia na medovníky
- 100 g masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Vo veľkej miske zmiešame bezlepkovú múku, hnedý cukor, sódu bikarbónu a korenie na medovníky.
2. Krok
Na panvici pomaly rozpustíme maslo s medom. Túto zmes pridáme do suchej zmesi a dôkladne premiešame.
3. Krok
Pridáme vajce a spracujeme cesto. Môže sa zdať tvrdé, ale po vypracovaní bude pružné a hladké. Práve to je charakteristické pre pečenie z bezlepkových múk.
4. Krok
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme za hodinu do chladničky odpočívať.
5. Krok
Potom cesto rozvaľkáme na 5 mm a vykrajujeme formičkami medovníky.
6. Krok
Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 10-12 minút.