:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Q10hak7GMqrEJ9Z4-6Im/63d8ac38c76f5c44ba4e2d188ad5cf.jpeg)
Zdroj: FB: Najlepšie dezerty, zákusky a koláčiky
Bezlepkový jablkový mrežovník
Recept na ten najlepší jablkový mrežovník, ktorý je upečený z bezlepkovej múky.
Ingrediencie
- 200 g bezlepkovej múky
- 1 lyžička Prášku do pečiva
- 1 ks vajce
- 100 g masla
- 70 g cukru
- štipka soli
- 6 ks jabĺk
- 1 lyžička škorice
- 20 g cukru na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou cesta. Do misky pridajte bezlepkovú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, maslo, cukor a štipku soli. Všetko spolu dôkladne premiešajte a nechajte v chladničke odpočívať približne pol hodinu.
Zatiaľ si pripravte náplň. Jablká ošúpte a nastrúhajte. Ak máte radi menej sladké koláče, jablká môžete trochu povariť v troche vody, aby sa uvoľnil ich prirodzený cukor. Pridajte lyžičku škorice a premiešajte.
Cesto rozvaľkajte a rozdeľte na polovicu. Polovicou cesta vysteľte vymastenú formu. Na cesto položte jablkovú náplň a zakryte zvyškom cesta v tvare mreže.
Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút, alebo kým nie je pekne zlatistý.
Po upečení ho nechajte vychladnúť a posypte práškový