REKLAMA
Zdroj: Tanai from Getty Images
Bezlepkový makový koláč s jablkami
Každý víkend pripravujem pre svoju rodinu niečo sladké a tento bezlepkový makový koláč s jablkami sa stal hitom. Je to ideálne riešenie pre tých, kto majú intoleranciu na lepok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 hrnčeky mletý mak
- 1 hrnček ryžová múka
- 1 hrnček kukuričná múka
- 1 lyžička Prášku do pečiva
- štipka soli
- 1⁄2 hrnčeku nerafinovaný cukor
- 1 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 1 kus vajce
- 4 kus jablká
- škorica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme cesto. Vo veľkej miske zmiešame všetky suché suroviny - mak, ryžovú a kukuričnú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
2. Krok
Postupne pridávame mlieko, olej a vajce.
3. Krok
Jablká olúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na tenké plátky. Ideálne je použiť kyslejšie jablká, ktoré dodajú koláču potrebnú sviežosť. Zmiešame ich so škoricou.
4. Krok
Jablká zmiešame s cestom a vylejeme ho na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
5. Krok
Takto pripravený bezlepkový makový koláč s jablkami pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov okolo 40-50 minút.