REKLAMA
Bezlepkový orechový závin
Tento recept na bezlepkový orechový závin je perfektný pre ľudí s celiakiou alebo pre tých, ktorí hľadajú alternatívu k bielej múke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Na cesto:
- 200 g mixu bezlepkovej múky
- 1⁄2 šálky vlažnej vody
- 2 vajcia
- 2 Lyžice cukru
- 70 g masla
- štipka soli
Na náplň:
- 200 g mletých orechov
- 100 g cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 50 g roztopeného masla
- škorica podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a dôkladne ho vypracujte. Takto pripravené cesto nechajte odpočívať 30 minút.
2. Krok
Medzitým si pripravte náplň. Zmiešajte mleté orechy, cukor, vanilkový cukor, roztopené maslo a škoricu.
3. Krok
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika a rovnomerne naň naneste náplň.
4. Krok
Zrolujte cesto do závinu a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte závin 25-30 minút, alebo kým nie je zlatohnedý.