Zdroj: laperla_foto from Getty Images
Bielkové pusinky
Pusinky sú jednou z mojich najobľúbenejších pochúťok. Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Chutia ako oblátky - sú ľahké, nadýchané a veľmi dobré.
Ingrediencie
- 100 g Vaječný bielok
- 225 g Krupicový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Oddeľte bielka a dajte ich do veľkej, úplne čistej misy s práškovým cukrom.
Misku vložte do hrnca s veľmi mierne vriacou vodou a zmes miešajte lyžicou 10 minút, kým sa cukor nerozpustí.
Misku položte na protišmykovú podložku a šľahajte elektrickým šľahačom aspoň 15 minút, kým sa vám nevytvorí tuhý, lesklý sneh so špičkami.
Medzitým predhrejte rúru na 170 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
Zo snehu vytvarujte pusinky a poukladajte ich na plech.
Sneh môžete preniesť do cukrárenského vrecka a zmes nastriekať na plech.
Pusinky pečte 15 minút bez otvorenia rúry, potom rúru vypnite a nechajte ich v nej vychladnúť cez noc.