REKLAMA
Zdroj: Facebook
Najlepšia zaváraná cvikla - recept
Domáca zaváraná cvikla napríklad na kocky. Taktiež výborný nálev na cviklu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- cvikla
- 2 l voda
- 500 ml ocot
- 50 dkg kryštálový cukor
- 1 bal deko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Celú cvilku dáme variť asi na 1 hodinu do hrnca s vodou. Potom ju necháme vychladiť a ošúpeme ju.
2. Krok
Cviklu po ošúpaní nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme do zaváraninových pohárov.
3. Krok
Pripravíme si nálev. Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, ocot, cukor a deko. Spolu krátko prevaríme. Odstavíme s ohňa.
4. Krok
Cviklu zalejeme nálevom. Uzatvoríme flašky a zavárame na 80 stupňov maximálne 20 minút. Potom vyberieme a necháme vychladiť do druhého dňa. Skladujeme na tmavom mieste.