REKLAMA
Zdroj: corelens from Canva
Biskupský chlebíček
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 80 g Práškový cukor
- 1 ks Vanilkový cukor
- 150 g Hladká múka
- 1⁄2 balík prášok do pečiva
- 125 g Maslo
- 50 g Hrozienka a brusnice
- 2 Lyžice rum
- 50 g orechy
- 50 g kandizované ovocie
- 4 ks vajcia
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na pečenie maslom a vysypte ju múkou.
2. Krok
Prelijte hrozienka a brusnice rumom a nechajte oddýchnuť.
3. Krok
Oddelte bielka od žĺtkov.
4. Krok
Vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuha.
5. Krok
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.
6. Krok
Do žĺtkovo-cukrovej zmesi postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a maslom.
7. Krok
Pridajte orechy, kandizované ovocie, hrozienka a brusnice.
8. Krok
Nakoniec do cesta ľahko vmiešajte sneh.
9. Krok
Biskupské sendvič pečieme 30 minút.