REKLAMA
Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Bobaľky
Recept na výborné bobaľky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubá múka
- 1 kus vajce
- 2 pl kryštálový cukor
- 1⁄2 kl soľ
- 1 kocka droždia
- 400 ml sladké mlieko
- 80 g tuk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Kvások: v miske zmiešame vlažné mlieko s 2 PL cukru a rozdrobeným droždím.
2. Krok
Do preosiatej múky pridáme vajíčko, 0,5 KL soli, tuk a kvások.
3. Krok
Vypracujeme cesto, ktoré pomúčime a necháme kysnúť prikryté utierkou na teplom mieste približne hodinu.
4. Krok
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme z neho malým pohárikom bobaľky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Ukladajte ich s rozostupmi.
5. Krok
Bobaľky pečieme na 250°C do ružova.
6. Krok
Bobaľky sa najčastejšie jedia spolu s makom a mliekom.