REKLAMA
Zdroj: FB: Krása jedla a harmónia chuti
Boršč s kyslou kapustou
Recept na tradičný ruský boršč s kyslou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g hovädzieho mäsa
- 100 g kyslej kapusty
- 1 ks mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 1⁄2 ks papriky
- 2 ks paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 3 Lyžice olivového oleja
- 2 litrov vody
- 1 ks červená repa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Hovädzie mäso umyte, nakrájajte na kúsky a vložte do hrnca s vodou. Priveďte ho k varu a potom znížte teplotu. Takto pripravený mäsový základ na boršč varíme 1 hodinu.
2. Krok
Medzitým si nakrájajte cibuľu, mrkvu, papriku, zemiaky a paradajky na malé kúsky.
3. Krok
Pridajte zeleninu s kyslou kapustou k mäsu a boršč varte na miernom ohni ďalšiu hodinu.
4. Krok
Nakoniec pridajte cesnak, soľ, korenie a repu. Varíme ďalších 20 minút.
5. Krok
Boršč nechajte vychladnúť a odstáť, aby sa chute dobre prepojili.