REKLAMA
Zdroj: Canva
Boršč s mäsom
Boršč s mäsom je tradičná východoeurópska polievka. Tento recept zahrňuje hovädzie mäso a zeleninu ponorenú do mrkvovej a cviklovej šťavy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 600 g hovädzieho mäsa na dusenie
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks mrkvy
- 1 ks červená cvikla
- 2 ks zemiaky
- 300 g bielej kapusty
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g konzervovaných paradajok
- Soľ podla chuti
- 200 ml kyslej smotany
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Na panvici udusíme kúsky mäsa do zlatista. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju, až kým nie je mäkká.
2. Krok
Nakrájame mrkvu, cviklu a zemiaky na štvorčeky a kapustu na tenké pásiky. Pridáme ich do panvice a dusíme ďalších 10 minút.
3. Krok
Potom pridáme konzervované alebo čerstvé paradajky a dusíme ich ďalších 10 minút.
4. Krok
Následne prilejeme vodu tak, aby bola zelenina úplne pokrytá, osolíme ju a varíme 1,5 hodiny.
5. Krok
Na záver pridáme do boršču nakrájaný cesnak a kôpor, varíme ju ešte ďalších 10 minút a odstavíme z tepla.