Zdroj: 4kodiak from Getty Images
Boulettes de viande hachée (mäsové guľky na francúzsky spôsob)
Tento francúzsky recept na "Boulettes de viande hachee" je skutočnou lahôdkou a často ho pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Lahodné mäsové guľky v jednoduchej, ale chutnej omáčke sú vždy hitom. Je to rýchly a jednoduchý recept, ktorý sa výborne hodí k rôznym prílohám - od šalátov až po cestoviny. Vyprážané mäsové guľky z mletého mäsa sa kombinujú s paradajkovou omáčkou.
Ingrediencie
- 500 g Mleté mäso (zmiešané)
- 1 jemné Nakrájaná cibuľa
- 2 Lisované strúčiky cesnaku
- 2 Tablespoon Drobky
- 1 vajce
- soľ a korenie
- 2 Tablespoon olivový olej
- 400 g pasírované paradajky
- 2 ČL provensálske bylinky
- 1 Tablespoon horčica
Najnovšie letáky
Postup
Recept na francúzske mäsové guľky pripravíte tak, že vo veľkej mise zmiešate mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, strúhanku a vajce. Zmes dobre osolíme a okoreníme. Zistil som, že najefektívnejšie je používať ruky - prísady sa tak lepšie spoja a zaistí sa rovnomerné rozloženie chutí.
Zo zmesi vytvarujte malé mäsové guľky a odložte ich bokom. Ja ich najradšej robím vo veľkosti golfovej loptičky, ale podľa svojich preferencií ich môžete urobiť menšie alebo väčšie.
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Po rozpálení pridajte mäsové guľky a opečte ich zo všetkých strán dohneda. Dávajte pozor, aby ste mäsové guľky nepreplnili - nechajte im na panvici priestor.
Do panvice pridajte scedené paradajky a provensálske bylinky. Tip: Aby omáčka nebola príliš riedka, nechávam ju variť asi 15 minút, kým nedosiahne peknú hustotu.
Po uvarení omáčky pridajte horčicu a dobre ju premiešajte. Horčica dodá pokrmu extra chuť, ktorá ho skutočne dotvorí.
Nechajte "Boulettes de viande hachee" ešte 5 minút povariť a potom podávajte horúce s ľubovoľnou prílohou. Dobrú chuť!