Bravčová panenka na hubovej omáčke
Výborná pečená bravčová panenka na hubovej omáčke so smotanou, horčicou a šampiónmi.
Ingrediencie
- 500 g bravčová panenka
- 3 pl rastlinné maslo
- 250 g šampióny
- 2 pl čerstvý tymián
- 1 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks šľahačka
- 2 pl dijonská horčica
- 2 pl suché biele víno
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Bravčovú panenku umyjeme, očistíme a nasolíme. Necháme ju 1 hodinu odležať.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime maslo a bravčovú panenku orestujeme z oboch strán. Potom ju vložíme do zapnutej rúry a nastavíme teplotu 230°C len do doby pokiaľ nedosiahne 140°C. Pečieme ju približne 10 až 12 minút. Po dopečení bravčovú panenku vyberieme z rúry a voľne zakryjeme alobalom.
Zdroj: Youtube
Keď máme bravčovú panenku upečenú, pokračujeme s prípravou smotanovo - hubovej omáčky. Na pavici rozpustíme lyžicu masla a pridáme k nemu nakrájané šampióny. Všetko osolíme a okoreníme. Potom k šampiónom pridáme čerstvý tymian a pretlačený cesnak. Nezabudneme tiež huby podliať vínom.
Zdroj: Youtube
Opečené šampióny preložíme do misky a na panvicu nalejeme smotanu. Po chvíli k nej pridáme horčicu a opečené šampióny. Všetko spolu dôkladne premiešame.
Zdroj: Youtube