REKLAMA

Bravčová panenka na spôsob receptu Wellington

Recept na chutnú bravčovú panenku upečenú na spôsob Wellington.

REKLAMA
Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčovej panenky Pridané do
  • 200 g anglickej slaniny Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 200 g šampiňónov Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl horčice Pridané do
  • 1 balenie listového cesta Pridané do
  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Panenku očistíme, okoreníme a osolíme, následne opečieme na panvici z každej strany. Potom ju potrieme horčicou a necháme vychladnúť.

2. Krok

Na panvici opražíme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme na tenko nakrájané šampiňóny a strúčiky cesnaku pretlačené cez lis.

3. Krok

Slaninu uložíme na fóliu tak, aby sa plátky prekrývali. Na slaninu následne nanesieme zmes z panvice, na to položíme panenku.

4. Krok

Pomocou fólie zbalíme panenku do slaniny tak, aby bola bravčová panenka zo všetkých strán pokrytá slaninou a zeleninovou zmesou.

5. Krok

Vytiahneme z chladničky listové cesto a panenku zabalenú v slanine naň položíme a zabalíme tak, aby cesto pokrývalo bravčový kus zo všetkých strán.

6. Krok

Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 200 stupňoch.

7. Krok

Necháme odpočinúť 10 minút pred podávaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov