Bravčová panenka na spôsob receptu Wellington
Recept na chutnú bravčovú panenku upečenú na spôsob Wellington.
Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky
- 200 g anglickej slaniny
- 1 ks Cibuľa
- 200 g šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl horčice
- 1 balenie listového cesta
- 1 ks vajce na potretie
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Panenku očistíme, okoreníme a osolíme, následne opečieme na panvici z každej strany. Potom ju potrieme horčicou a necháme vychladnúť.
Na panvici opražíme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme na tenko nakrájané šampiňóny a strúčiky cesnaku pretlačené cez lis.
Slaninu uložíme na fóliu tak, aby sa plátky prekrývali. Na slaninu následne nanesieme zmes z panvice, na to položíme panenku.
Pomocou fólie zbalíme panenku do slaniny tak, aby bola bravčová panenka zo všetkých strán pokrytá slaninou a zeleninovou zmesou.
Vytiahneme z chladničky listové cesto a panenku zabalenú v slanine naň položíme a zabalíme tak, aby cesto pokrývalo bravčový kus zo všetkých strán.
Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 200 stupňoch.
Necháme odpočinúť 10 minút pred podávaním.