Zdroj: hanbr from Getty Images
Bravčová panenka s hubovou omáčkou
Nechajte sa unášať vlnou chute s touto bravčovou panenkou, podávanou s hladkým a sametovým hubovým omáčkou. Ideálna na večeru so spoločnosťou alebo pre tých, ktorí milujú jemné a komplexné chute.
Ingrediencie
Bravčová panenka
- 4 Kúsky bravčová panenka
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička čierne korenie
Hubová omáčka
- 500 gramov hríby
- 2 Kúsky Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 300 ml Smetana na varenie
- 1 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C.
Bravčovú panenku si potrieme soľou a čiernym korením a z každej strany opečieme na panvici s trochou oleja. Po opečení ju preložíme do rúry a pečieme 15-20 minút.
Medzitým si pripravíme hubovú omáčku. Na panvici s trochou oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď cibuľa mierne zhnedne, pridáme na kocky nakrájané hríby.
V prípade potreby vložíme do hubovej zmesi trochu vody, pridáme smotanu na varenie, soľ a čierne korenie a všetko dobre premiešame. Omáčku necháme chvíľu variť na panvici.