REKLAMA
Zdroj: iko636 from Getty Images
Bravčová panenka so smotanovou omáčkou
Bravčová panenka so smotanovou omáčkou, ktorá sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g bravčovej panenky
- soľ a mleté čierne korenie
- 3 kus cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml kyslej smotany
- 100 ml bieleho suchého vína
- Olej pre restovanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčovú panenku si najprv očistíme a nakrájame na plátky. Potom ich osolíme a okoreníme a na panvici na oleji opečieme z každej strany. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.
2. Krok
Do rovnakej panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatohneda. Po niekoľkých minútach prilejeme bielo víno a necháme ho odpariť. Potom pridáme kyslú smotanu a dôkladne zamiešame.
3. Krok
A teraz prichádza najdôležitejšia časť - pridáme naspäť do omáčky opečené mäso a necháme ho dusiť na slabom ohni asi 20 minút.