REKLAMA

Zdroj: iko636 from Getty Images

Bravčová panenka so smotanovou omáčkou

Bravčová panenka so smotanovou omáčkou, ktorá sa hodí na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g bravčovej panenky Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 kus cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml kyslej smotany Pridané do
  • 100 ml bieleho suchého vína Pridané do
  • Olej pre restovanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčovú panenku si najprv očistíme a nakrájame na plátky. Potom ich osolíme a okoreníme a na panvici na oleji opečieme z každej strany. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.

2. Krok

Do rovnakej panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatohneda. Po niekoľkých minútach prilejeme bielo víno a necháme ho odpariť. Potom pridáme kyslú smotanu a dôkladne zamiešame.

3. Krok

A teraz prichádza najdôležitejšia časť - pridáme naspäť do omáčky opečené mäso a necháme ho dusiť na slabom ohni asi 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov