REKLAMA
Bravčová panenka v nivovej omáčke
Chutná minútka...
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 48 g šalotka
- 130 g niva
- 180 g smotana
- 18 g maslo
- 100 ml mlieko
- 6 g cesnak
- 6 g zemiakový škrob
- korenie štyroch farieb
- 1 bravčová panenka
- zemiaky
- olej
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Panenku nakrájame na hrubšie koliečka a trošku rozklepeme jemne.
2. Krok
Posolíme, pokorenime,necháme chvíľku postáť.
3. Krok
Potom na prudko osmahneme a zabalíme do alobalu.
4. Krok
A spravíme si omáčku.
5. Krok
Na kvapke oleja osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku.
6. Krok
Pridáme rozdrvený cesnak,smotanu a rozdrvený syr.Rozvaríme.
7. Krok
Ak chceme jemnú omáčku tak ručným mixérom roxmixujeme.
8. Krok
Pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali zemiakový škrob a tiež osmahnutú panenku.
9. Krok
Minútku spolu zvarime a máme hotovo.
10. Krok
Zemiaky najskôr uvaríme v šupke.
11. Krok
Olúpané nakrájané na mesiačiky alebo kocočky, osmahneme na panvici ,množstvo podľa porcií,,nezabudni posoliť.