REKLAMA
Zdroj: Mykola Lunov from Canva
Bravčová panenka Wellington
Bravčová panenka Wellington je elegantný pokrm, ktorý dokáže oslniť aj tých najnáročnejších stravníkov. Táto verzia klasického receptu Wellington nahrádza hovädzí filet za bravčovú panenku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné suroviny
- 1 ks bravčová panenka
- 500 g huba
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
Nástroje
- 500 g lístkové cesto
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. Bravčovú panenku posypte soľou a korením z oboch strán.
2. Krok
Na panvici na oleji opečte panenku zo všetkých strán dozlatova. Potom ju vyberte a nechajte odpočívať.
3. Krok
Medzitým na rovnakej panvici opražte nasekanú cibuľu, cesnak a huby. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
4. Krok
Vyvaľkajte lístkové cesto a zabaľte doň bravčovú panenku.
5. Krok
Potrite cesto rozšľahaným vajcom a pečte ho približne 25 minút, alebo pokým cesto nie je zlatisté.
6. Krok
Pred podávaním nechajte Wellington odpočívať 10 minút. Dobrú chuť!