REKLAMA
Zdroj: Canva
Bravčové karé v kyslej kapuste
Recept na chutné bravčové karé v kyslej kapuste, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g bravčového karé
- 500 g kyslej kapusty
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 2 pl oleja
- 1 Lyžice soľ
- 1 čl mletého čierneho korenia
- 1 čl mletého koriandra
- 1 čl mletého bobkového listu
- 1 čl majoránky
- 1 čl červenej papriky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Bravčové karé nakrájame na plátky a potrieme z obidvoch strán soľou a korením. V marináde necháme mäso odstáť aspoň pol hodinu.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a mäso na ňom z oboch strán opečieme do zlatista.
3. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu na panvicu. Opražíme, kým cibuľa nezhnedne.
4. Krok
Následne pridáme kyslú kapustu, orestujeme ju spolu s mäsom a cibuľou. Zalejeme bielym vínom a dusíme na miernom ohni približne 30 minút pod pokrievkou.