Bravčové karé zapekané
Výborné šťavnaté pečené bravčové karé s varenými zemiakmi a karamelizovanou jablkovou omáčkou.
Ingrediencie
Suroviny
- 11⁄2 kg bravčová panenka
- 1 pl soľ
- 1 pl mleté čierne korenie
- 1 pl údená mletá paprika
- 1 pl sušená vegeta
- 1 pl tymián
- 1 pl rozmarín
- 1 pl sušený drvený cesnak
- 1 pl sušená drvená cibuľa
- 1 ks masla izbovej teploty
Jablková omáčka
- 1 ks zelené jablko
- 250 ml jablkový džús
- 2 pl barbecue omáčka
- 1 kl škorica
- 100 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme koreninovú zmes. Zmiešame soľ, papriky, korenie, tymián, rozmarín, cesnakový a cibuľový prášok.
Zdroj: Youtube
Bravčové karé potrieme maslom a posypeme poriadne pripravenou koreninovou zmesou.
Zdroj: Youtube
Karé pečieme v predhriatej rúre na 155°C približne 50 až 55 minút.
Zdroj: Youtube
Medzitým si pripravíme karamelizovanú jablkovú omáčku. Na panvici rozpustíme maslo. Keď je rozpustené, pridáme postupne na kocky nakrájané jablko, škoricu, jablkový džús. Poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
Keď omáčka začne vrieť pridáme barbecue omáčku a varíme 15 minút na slabom ohni.
Zdroj: Youtube
Keď je mäso upečené vyberieme ho z rúry.
Zdroj: Youtube
K mäsu si pripravíme varené popučené zemiaky, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.