Zdroj: gbh007 from Getty Images
Bravčové kotlety
Bravčová kotleta je klasické poľské jedlo, ktoré sa mi vždy dokonale podarí. Bravčová kotleta je najobľúbenejšie jedlo mojej rodiny.
Ingrediencie
- 4 plátky Bravčová panenka
- 2 ks vajcia
- strúhanka
- Soľ podla chuti
- Korenie podľa chuti
- Fritovací olej
- Fritovací olej
- múka
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou bravčovej panenky. Ak máte veľké plátky, môžete ich prekrojiť na polovicu. Je dôležité, aby boli plátky rovnomerne hrubé, aby sa zabezpečilo rovnomerné opečenie. Ja sa vždy snažím, aby boli hrubé približne 1,5 až 2 cm.
Potom si pripravte strúhanku. V jednej miske rozšľahajte vajcia a v druhej zmiešajte strúhanku so soľou a korením. Okrem toho som na začiatku obaľovania použil celozrnnú múku, ktorá pomáha strúhanke priľnúť k mäsu.
Každý plátok bravčového mäsa najprv namočte do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky. Snažte sa, aby bola strúhanka rovnomerne rozmiestnená po celom reze.
Kotlety opečte na strednom ohni. Dávajte pozor, aby sa obal nepripálil, ale zároveň aby sa mäso stihlo upiecť. Podľa mojich skúseností je najlepšie vyprážať kotlety asi 4 - 5 minút z každej strany.
Hotové kotlety odložte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku. Vždy sa ich snažím podávať hneď, kým sú ešte horúce a chrumkavé. Sú výborné so zemiakmi, šalátom a hubovou omáčkou.