Zdroj: Studioimagen73 from Getty Images
Bravčové líčka na červenom víne
Bravčové líčka sú trochu zanedbávanou surovinou, ale keď sa dlho dusia, sú absolútne neodolateľné - mäso sa krásne rozpadá a takmer sa rozplýva v ústach.
Ingrediencie
- 800 gramy bravčové líčka
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 200 ml Suché červené víno
- 500 ml Hovädzí vývar
- soľ a korenie podľa chuti
- múka
- čerstvý tymián
- 2 Lyžice olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové líčka umyte, osušte a osoľte. Na panvici ich opečieme z oboch strán na oleji. Líčka vyberte a odložte bokom.
Na panvici, kde sa smažilo mäso, osmažte nakrájanú cibuľu a pridajte roztlačený cesnak.
Keď je cibuľa spálená, vráťte na ňu líčka a pridajte víno. Odparujte ho, obráťte líčka a opäť pridajte víno - takto postupujte, kým víno úplne nevyprchá.
Potom pridajte vývar.
Pridajte čerstvý tymián a korenie podľa chuti. Znížte teplotu a pomaly varte približne 2 hodiny.
Keď je mäso mäkké, vyberte ho z omáčky. Omáčku zahustite buď trochou múky rozmiešanej vo vode, alebo želatínou a nechajte ju povariť.
Mäkké líčka vložte späť do omáčky a dobre premiešajte.