REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Bravčové mäso na cesnaku

Dusené bravčové mäso na cesnaku so zeleninou, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g bravčové mäso Pridané do
  • 6 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 kus mrkvy Pridané do
  • 1 kus zelená paprika Pridané do
  • 50 ml oleja Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • mletá paprika na dochutenie Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčové mäso nakrájajme na menšie kocky. Osolíme a okoreníme, premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame na drobno zeleninu.

2. Krok

Na panvici rozpálime olej a pridáme k nemu nakrájanú cibuľu. Prikryté podusíme pár minút, aby cibuľa zmäkla. Pridáme celé strúčiky cesnaku a ešte chvíľu podusíme.

3. Krok

Do panvice pridáme mäso. Dôležité je nechať mäso minútku alebo dve na jednej strane, než ho premiešame, aby mäso dostalo peknú zlatistú farbu. Potom ho pravidelne premiešavame, aby sa bravčové mäso rovnomerne opieklo z každej strany.

4. Krok

Keď je bravčové mäso z všetkých strán opečené, pridáme zvyšok zeleniny (mrkvu a papriku). Zmes premiešame a podlejeme trochou vody, osolíme a okoreníme.

5. Krok

Dusíme ho na strednom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu. Kľúčom je nechať ho dusiť pri nižšej teplote, aby mäso zmäklo, ale nevysušilo sa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov