Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčové mäso na cesnaku
Dusené bravčové mäso na cesnaku so zeleninou, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 800 g bravčové mäso
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 kus Cibuľa
- 3 kus mrkvy
- 1 kus zelená paprika
- 50 ml oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- mletá paprika na dochutenie
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso nakrájajme na menšie kocky. Osolíme a okoreníme, premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame na drobno zeleninu.
Na panvici rozpálime olej a pridáme k nemu nakrájanú cibuľu. Prikryté podusíme pár minút, aby cibuľa zmäkla. Pridáme celé strúčiky cesnaku a ešte chvíľu podusíme.
Do panvice pridáme mäso. Dôležité je nechať mäso minútku alebo dve na jednej strane, než ho premiešame, aby mäso dostalo peknú zlatistú farbu. Potom ho pravidelne premiešavame, aby sa bravčové mäso rovnomerne opieklo z každej strany.
Keď je bravčové mäso z všetkých strán opečené, pridáme zvyšok zeleniny (mrkvu a papriku). Zmes premiešame a podlejeme trochou vody, osolíme a okoreníme.
Dusíme ho na strednom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu. Kľúčom je nechať ho dusiť pri nižšej teplote, aby mäso zmäklo, ale nevysušilo sa.