REKLAMA

Zdroj: morisfoto from Getty Images

Bravčové mäso na grile

Pikantné a šťavnaté bravčové mäso pripravené na grile, ideálne na letné grilovanie s priateľmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčové kotelety Pridané do
  • 150 ml sójová omáčka Pridané do
  • 2 klinčeky cesnak Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá červená paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička morská soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bravčové mäso opláchnite a osušte. V miske zmiešajte sójovú omáčku, pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a morskú soľ do homogénnej marinády.

2. Krok

Mäso dôkladne natrite marinádou a nechajte ho v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

3. Krok

Pred grilovaním nechajte mäso dostatočne zohriať na izbovú teplotu. Gril predhrejte na strednú teplotu.

4. Krok

Mäso grilujte priamo na rošte grilu zhruba 7-10 minút z každej strany.

5. Krok

Následne mäso vyberte z grilu a nechajte ho oddýchnuť pár minút pred podávaním. Podávajte s obľúbenými prílohami a šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov