REKLAMA
Zdroj: morisfoto from Getty Images
Bravčové mäso na grile
Pikantné a šťavnaté bravčové mäso pripravené na grile, ideálne na letné grilovanie s priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčové kotelety
- 150 ml sójová omáčka
- 2 klinčeky cesnak
- 1 čajová lyžička mletá červená paprika
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička morská soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Bravčové mäso opláchnite a osušte. V miske zmiešajte sójovú omáčku, pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a morskú soľ do homogénnej marinády.
2. Krok
Mäso dôkladne natrite marinádou a nechajte ho v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
3. Krok
Pred grilovaním nechajte mäso dostatočne zohriať na izbovú teplotu. Gril predhrejte na strednú teplotu.
4. Krok
Mäso grilujte priamo na rošte grilu zhruba 7-10 minút z každej strany.
5. Krok
Následne mäso vyberte z grilu a nechajte ho oddýchnuť pár minút pred podávaním. Podávajte s obľúbenými prílohami a šalátom.