Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčové mäso na zelenine
Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré som sa pokúšala pripraviť už mnohokrát. Dusené bravčové mäso na zelenine mi pripomína rodinné nedeľné obedy, keď nás moja babička pohostila svojimi výbornými jedlami.
Ingrediencie
- 1 kg Bravčového mäsa
- 2 kus Cibuľa
- 3 kus Mrkva
- 2 kus papriky
- 4 strúčiky Cesnak
- olej
- soľ a korenie
- 2 Lyžice sladká paprika
- 1 Lyžice Kminu
- 300 ml Vývar
- 2 Lyžice hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Mäkké bravčové mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ho osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte zo všetkých strán dozlatista. Dôležité je mäso poriadne opiecť, aby sa póry uzavreli a mäso zostalo šťavnaté.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a skaramelizujte na oleji do svetlej zlatistej farby. Pridáme nastrúhaný cesnak a opečené mäso.
Zelenina sa pridá k mäsu na panvici. Krátko orestujte a potom pridajte sladkú papriku a rascu.
Panvicu prikryte a nechajte variť na miernom ohni približne 30 minút. V prípade potreby pridajte trochu vývaru alebo vody.
Výsledná omáčka by mala byť nádherne hustá a mäso mäkké a šťavnaté.