REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Bravčové mäso na zelenine

Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré som sa pokúšala pripraviť už mnohokrát. Dusené bravčové mäso na zelenine mi pripomína rodinné nedeľné obedy, keď nás moja babička pohostila svojimi výbornými jedlami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Bravčového mäsa Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 kus Mrkva Pridané do
  • 2 kus papriky Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 Lyžice sladká paprika Pridané do
  • 1 Lyžice Kminu Pridané do
  • 300 ml Vývar Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Mäkké bravčové mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ho osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej a mäso opečte zo všetkých strán dozlatista. Dôležité je mäso poriadne opiecť, aby sa póry uzavreli a mäso zostalo šťavnaté.

3. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a skaramelizujte na oleji do svetlej zlatistej farby. Pridáme nastrúhaný cesnak a opečené mäso.

4. Krok

Zelenina sa pridá k mäsu na panvici. Krátko orestujte a potom pridajte sladkú papriku a rascu.

5. Krok

Panvicu prikryte a nechajte variť na miernom ohni približne 30 minút. V prípade potreby pridajte trochu vývaru alebo vody.

6. Krok

Výsledná omáčka by mala byť nádherne hustá a mäso mäkké a šťavnaté.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov