REKLAMA
Zdroj: mapik27 from Getty Images
Bravčové mäso v chrenovej omáčke
Krehké, šťavnaté bravčové mäso podávané s pikantnou chrenovou omáčkou je jedlo, ktoré si vyslúžilo titul obedovej klasiky. Ideálne na nedeľný obed s rodinou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Bravčový rezeň
- 1 kg Rezeň
- 3 pohár voda
- 1 čajová lyžička Soľ
Chrenová omáčka
- 1⁄2 pohár chren
- 1 pohár Smotana 18%
- 2 lyžice Múka
- 1 pohár bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Začnite prípravou mäsa. Vložte ho do hrnca, prelejte vodou, posoľte. Varíte na nízkej teplote približne 2 hodiny.
2. Krok
Medzitým pripravte omáčku. Na panvici, na masle, opražte múku. Pridajte chren a vývar. Miešajte do zhustnutia.
3. Krok
Pridajte smotanu do omáčky, jemne miešajte, kým nebude omácka hladká. Dochutíme podľa chuti soľou a korením.
4. Krok
Keď bude mäso uvarené, vyberte ho z hrnca a nakrájajte na plátky. Polejte omáčkou a podávajte.