Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Bravčové rebierka na mede
Recept na chutné grilované bravčové rebierka na mede.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg bravčových rebierok
- 3 pl Med
- 2 pl sójovej omáčky
- 2 pl olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr veľmi dôkladne očistime rebierka od všetkých zbytočných tukov a kože. Potom rebierka poriadne osolíme a okoreníme.
V miske zmiešame med, sójovú omáčku, olivový olej a pretlačený cesnak. Tento dressing potom natierame na rebierka. Nezabudnite, že rebierka musia byť dobre pokryté z každej strany.
Rebierka potom necháme v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, ale najlepšie je cez noc. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože marináda potom premieňa obyčajné rebierka na skutočné kulinárske dielo.
Gril predhrejeme na strednú teplotu a grilujeme rebierka asi 15 minút z každej strany. Počas grilovania rebierka občas potierame zvyškom marinády.
Podávame s čerstvým chlebom a obľúbenou zeleninovou oblohou. Ako prílohu odporúčam napríklad zemiakový šalát, ktorý vynikne v kontraste so sladkastými rebierkami.