REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0ySgIMbIovjIzoE5pXhm/f989afdd4e0f438644f73f5f0f4e20.jpeg)
Bravčové rebrá s pečenými zemiakmi a klobáskou
Perfektná večera z jedného plechu!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 1 kg bravčové rebrá
- 1 kg zemiaky
- 1 klobáska
- 2 čl celá rasca
- 1⁄2 čl rímska rasca
- 1⁄2 čl kurkuma
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl údená paprika
- morská soľ
- 2 pl kečup
- 2 pl horčica
- 1 čl worcestrová omáčka
- slnečnicový olej
Servírovanie
- 2 šalotky
- ligurček
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Rebrá marinujeme aspoň 2 hodiny pred pečením v zmesi korenín, horčice, kečupu a worcestrovej omáčky.
2. Krok
Zamiaky očistíme a nakrájame na kocky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie s trochou oleja a osolíme ich. Na vrch položíme namarinované rebrá (zvyšok marinády ešte vmasírujeme do mäsa) a pomedzi ne a zemiaky poukladáme celé strúčiky cesnaku a kolieska nakrájanej klobásky.
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov 2,5 hodiny. Na upečené rebrá a zemiaky nasypeme nadrobno nakrájanú šalotku a ligurček a môžeme servírovať.