Bravčové rezne s maslovými zemiakmi
Klasika ktorú miluje každý
Ingrediencie
Rezne
- bravčové karé bez kosti
- vajcia
- hladká múka
- soľ
- vegeta
- strúhanka
- olej na vyprážanie
- bravčová masť
- mrkva
Zemiaky
- nové zemiaky
- soľ
- jarná cibuľa
- maslo
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Do troch misiek si pripravíme múku,,rozšľaháné vajcia s vegetou,strúhanku.
Mäso si nakrájame na stredné tenké plátky. Posolíme a postupne obalujeme v múke, vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Vložíme do rozpáleneho oleja s bravčovou masťou,prídáme koliečka mrkvy aby sa nám olej neprepaloval.Vysmážame z oboch strán do zlatista.
Vyberieme na tanier zo servítkou aby sa nám prebytočný olej odsal.
Zemiaky oškriabeme zo šupky, nakrájame a dáme uvariť do osolenej vody,scedíme.
Na masle si osmahneme jarnú cibuľku aj s cíbikmi.Vylejeme k zemiakom a premiešame, zakryjeme ,chvíľku necháme postáť a môžeme servírovať. Najlešie chutí s uhorkovým šalátom ,Ja ho robím tak že zbavím uhorku šupky ,nastrúham na tenké kolieska pridám korenie mleté čierne a nasolím .Keď uhorky pustia šťavu ,zalejem ich vodou do ktorej si prídám kryštálový cukor ,musí sa rozpustiť a pridám ocot ,,všetko podľa chuti .Niekto radšej sladšie niekto kyslejšie .Premiešam a hotovo :) Dobrú chuť.