REKLAMA
Zdroj: Carpe89 from Getty Images Signature
Bravčové rezne v trojobale
Recept na tradičné vyprážané bravčové rezne v trojobale - čiže múke, vajce a strúhanka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks bravčové rezne
- soľ a korenie
- 150 g hladká múka
- 3 ks vajcia
- 200 g strúhanky
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Bravčové rezne si osolíme, okoreníme a necháme chvíľku odstáť.
2. Krok
Zatiaľ si pripravíme tri misky - do jednej dáme múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
3. Krok
Rezne obalíme postupne najprv v múke, potom vajciach a na záver vo strúhanke.
4. Krok
Na panvici si rozpálime olej a obalené rezne na ňom z oboch strán vyprážame do zlatista. Tu platí jednoduché pravidlo - radšej pomalšie a na nižšej teplote, ako rýchlo a na vysokej. Tak sa nám rezne pekne prepečú a zároveň budú mať krásne chrumkavú kôrku.
5. Krok
Hotové rezne vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke.